Mölke

Retreat

Tijd voor jezelf

​​​​​​Tijdens dit retreatweekend van 20 t/m 22 mei 2022 sta JIJ centraal! Drie dagen van rust, ontspanning en verbinding, waardoor je weer in je eigen kracht komt te staan.
Tijdens dit weekend doe je nieuwe kennis en inzichten op over jezelf. We leren je hoe je spanning (in je hoofd en in je lichaam) los kunt laten en hoe je dit ontspannen gevoel vasthoudt om mee te nemen naar huis! Zo kun je onze fijne 'Slow vibes' op drukke alledaagse momenten ook blijven ervaren. Lees hier hoe je kunt herkennen dat je stress ervaart en hoe wij je daarbij helpen!

Door de volgende onderdelen kom jij weer meer in je flow:

🧘🏽  Yogalessen
🥑  Een inspirerende en gezonde kookworkshop
💚  Ademhalings- en meditatiesessie
🔥   Een kampvuursessie
🌱  Verbinden met jezelf en de natuur
🌹    Een groep met alleen vrouwen
🍃  En er is voldoende tijd en ruimte om lekker tot jezelf te komen.

Je ontvangt een inspirerend boekwerk, waarin je alle gegeven informatie terug kunt lezen en er is plek om zelf krabbels en aantekeningen te maken. Alle kennis en ervaringen die je tijdens het retreat hebt opgedaan neem je op deze manier makkelijk mee voor in je dagelijks leven!

Boek de retreat door een accommodatie te selecteren en in het boekingsproces de extra 'Flowing-in Retreat' bij te boeken. (Let op: je hoeft bij dit retreat geen andere onderdelen bij te boeken!)

De organisatoren

Ingrid Walstra
Moeder van twee prachtige kinderen en yogadocent. In mijn studio geef ik integrale (hatha) yoga waarbij de ademhaling en ontspanning centraal staan. Door de combinatie van yogahoudingen en meditatiesessies ervaar je dat je dichter bij jezelf komt en op een diepere laag zowel fysiek, mentaal en emotioneel spanningen kunt loslaten. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in hormoonyoga en ik heb een opleiding holistisch vrouwencoach, waarbij hormoonbalans en leefstijl centraal staan, afgerond. Op dit gebied coach ik vrouwen met een zwangerschapswens d.m.v. vruchtbaarheidsyoga, vrouwen die meer hormonale balans en ontspanning zoeken en geef ik zwangerschapsyoga. Ook kun je bij mij 1-op-1 een holistische ontspanningsmassage (met gebruik van essentiële oliën) of healingsessies boeken. Bij zowel de massage als healing worden fysiek, mentaal en in je energetisch lichaam blokkades opgeheven en zal energie weer voelbaar stromen.

Janne-Marij Wolterink
Ook moeder van twee prachtige kinderen en werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut. Ik ben gespecialiseerd in stress en de invloed hiervan op je hormonen met betrekking tot voeding, leefstijl en stress release. Daarnaast ben actief als zwangerschaps-/hypnobirthing coach. Ik werk op een holistische wijze, dit zorgt voor het activeren van het zelf herstellend vermogen van het lichaam, bewustwording in heling en ontwikkeling van innerlijke groei. Als natuurgeneeskundig therapeut maak ik gebruik van verschillende technieken en methodes waaronder; bioresonantie, voeding- en leefstijl advies, inzetten van supplementen, kruiden en frequentie middelen, op maat gemaakte voedingsplannen (metabolic balance), auriculo acupunctuur, holistische massage, innerlijk kindwerk, ademhalingssessies en trauma & stress release. Ieder persoon is uniek, dus geen behandeling is hetzelfde. Aan de hand van een anamnese en een meting kijk ik welke behandeling iemand nodig heeft en pas deze toe.

Retreat

Bekijk de Flowing-in Facebookpagina 

flowing in

Het programma

Vrijdag
We ontvangen je tussen 16:00 uur en 18:00 uur. Er is een gezamenlijk diner, waarbij we elkaar leren kennen. Na het eten is er tijd voor een ontspanningssessie om de dag fijn af te sluiten.

Zaterdag
Zaterdagochtend beginnen we met ‘goodmorning yoga’, om vervolgens te genieten van een lekker en gezond ontbijt. In de ochtend wordt er een informatieve workshop gegeven over wat stress is, wat stress met je lichaam doet en hoe je stress kan verminderen door je leefstijl en voeding aan te passen. Vervolgens bereiden we samen een heerlijke lunch. Na de gezamenlijke lunch heb je tijd om te doen waar jij behoefte aan hebt. Door bijvoorbeeld te gaan wandelen, kanoën, suppen of fietsen in de Twentse natuur kun je even lekker tot jezelf komen. Het diner mag je zelf voorbereiden, hiervoor ontvang je van ons gezonde, makkelijk te bereiden recepten. Je kunt ook gebruik maken van de verschillende restaurants op het park. Na het diner is er een kampvuursessie. Tijdens deze sessie laten we de patronen die ons stress bezorgen los en laten nieuwe intenties en ideeën voor in ons dagelijks leven toe!

Zondag
Zondagochtend starten we de dag met een stiltewandeling, waarbij je meer in verbinding komt met de natuur door adem te halen vanuit het Hara-punt. We ontbijten daarna samen. Na het ontbijt helpen wij je bij het vormgeven van de nieuwe intenties, die je dit weekeind hebt opgedaan. >Vervolgens krijg je tijd om je lunch klaar te maken. Voor deze lunch ontvang van ons opnieuw een aantal gezonde, makkelijk te bereiden recepten. En ook nu kun je kiezen gebruik te maken van de verschillende restaurants op het park. Na de lunch heb je opnieuw tijd voor jezelf, om te reflecteren, te ontspannen of te verbinden met de andere deelnemers. Tegen 16:00 uur nemen we afscheid van elkaar.

Boek een huisje of een tent

Boek een retreat door een accommodatie te selecteren en in het boekingsproces de extra 'Flowing-in Retreat' bij te boeken.

Stap uit de sneltrein

Als je voelt dat je uit balans bent en misschien een langere tijd in een stressvolle situatie verkeert, stijgen de cortisolwaarden in je lichaam. Je lichaam blijft dan de hele dag cortisol produceren en je komt in een soort sneltrein terecht. Het wordt vaak moeilijk om uit die trein te stappen, een pauze in te lassen en rustmomenten te creëren. Op fysiek, mentaal en energetisch niveau ontwikkel je (steeds meer) symptomen zoals hieronder beschreven:

Fysiek niveau:

 • Hoofdpijn
 • Gespannen schouders
 • Hartkloppingen
 • Versnelde ademhaling
 • Rugpijn
 • Maag- en/of darmklachten
 • Eczeem
 • Verminderde weerstand

Mentaal niveau:

 • Een slechte concentratie en weinig interesse hebben
 • Nare dromen
 • Laag zelfbeeld
 • Snel geïrriteerd zijn
 • Piekeren
 • Angstig
 • Weinig tot geen zelfvertrouwen
 • Stemmingswisselingen en somberheid

Energetisch niveau:

 • Snel uitgeblust
 • (Over)vermoeid

Ervaar jij (langdurige) stress? Ben jij bewust op zoek naar meer rust en balans?

DAN IS DIT ECHT EEN WEEKEIND VOOR JOU!

Tijdens ons retreatweekeind geven wij jou de tools voor meer rust en balans in je dagelijks leven. We doen dit door bewust stil te staan bij een gezonde leefstijl op het gebied van voeding, beweging en loslaten door fysieke, mentale en emotionele ontspanning.

Hier kan je ons vinden: